[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Imail 2006 (Imail 9) to MDaemon 11.03 does not preserve FLAGS


From "R. Broersma (Roel) - [Gigaweb]" <roel at gigaweb dot nl>
Subject Re: Imail 2006 (Imail 9) to MDaemon 11.03 does not preserve FLAGS
Date Fri, 31 Dec 2010 16:15:10 GMT

I am still stuck with th flag (unread) problem.

I also have another problem:  imapsync  gives strange error messages (see the attachments) like:

.....
ERROR: 6 NO Mailbox does not exist at Mail/IMAPClient.pm line 1457
        Mail::IMAPClient::_get_response('Mail::IMAPClient=HASH(0x3706fec)', 6, u
ndef) called at Mail/IMAPClient.pm line 1406
        Mail::IMAPClient::_imap_command_do('Mail::IMAPClient=HASH(0x3706fec)', '
STATUS Drafts (MESSAGES)') called at Mail/IMAPClient.pm line 1312
        Mail::IMAPClient::_imap_command('Mail::IMAPClient=HASH(0x3706fec)', 'STA
TUS Drafts (MESSAGES)') called at Mail/IMAPClient.pm line 2378
        Mail::IMAPClient::status('Mail::IMAPClient=HASH(0x3706fec)', 'Drafts') c
alled at Mail/IMAPClient.pm line 1991
.......
......


I use:

imapsync.exe --host1 mail.gigamail.nl --user1 testbox at gigamail dot nl --password1 XXXXX --host2 localhost --user2 testbox at gigamail dot nl --password2 XXXXX --sep1 . --prefix1 INBOX. --sep2 . --debugimap

Kind regards,

Roel Broersma



-----Original Message-----
Van: "R. Broersma (Roel) - [Gigaweb]" <roel at gigaweb dot nl>
Verstuurd 26-12-2010 14:51:17
Naar: imapsync at linux-france dot org
Onderwerp: Imail 2006 (Imail 9) to MDaemon 11.03 does not preserve FLAGS

Hello,

I am trying to migrate with imapsync from  IMail 2006 (Imail 9)  to  MDaemon 11.03.
I use the windows executable (because I can run it from the Windows Mailserver):

imapsync.exe --host1 xxxxxxxxxxxx --user1 xxx at xxxxx --password1 xxxxxx
                     --host2 localhost --user2 xxxx at xxxxxxxxx --password2 xxxxxx
                     --sep1 . --prefix1 INBOX. --sep2 .
                      --regextrans2 "s#^Deleted$#Deleted Items#"
                      --regextrans2 "s#^Deleted Messages$#Deleted Items#"
                      --regextrans2 "s#^Sent$#Sent Items#"
                      --regextrans2 "s#^Sent Messages$#Sent Items#"
                      --include Testmap

The mails got migrated BUT the FLAGS are not migrated, so I see all mails as UNREAD on the MDaemon system.
I Google'd everything,.. dived into old mailinglists..tried a lot with the --regexflag   but nothing helped.

I did a large Imail7->Exchange2007 migration a long time ago (in the early Exchange 2007 before SP1 days) and had a lot of problems but finally the job was done.. so i am familiar with imapsync.. i thought....

Does somebody has a clue of my FLAG problem?

Roel Broersma